Přípravy druhého ročníku dětského dne v areálu Mnichovohradišťského sportovního klubu jsou v plném proudu. Pořadatelé by rádi navázali na úspěšný minulý rok, kdy na akci dorazily téměř čtyři stovky dětí z Mnichova Hradiště a okolí.

Organizační tým se i letos pokusí propojit spolkovou činnost místních organizací na jedné společné akci a nabídnout návštěvníkům různorodé společenské vyžití. Pro děti a jejich doprovod bude i letos nachystána celá řada zajímavých stanovišť. Stejně jako v minulém roce si svůj program pro děti připraví fotbalisté, modeláři a rybáři. Mnichovohradišťský Sokol opět předvede populárního pingpongového robota, Liga lesní moudrosti postaví stejně jako vloni své teepee, spolek Žijeme pro Hradiště otevře střelnici. Klub dětí a mládeže chystá dětské dílničky a různé hry.

Pod taktovkou zkušeného moderátora rádia Kiss Delta „Štěpo“ Štěpánka, který bude akci doprovázet hudbou a mluveným slovem, bude probíhat bohatý program, ve kterém se představí se svým loutkovým divadlem Štěpán Tuček, vystoupení ve fitness step aerobiku předvedou mladší a starší žákyně Soni Šimůnkové, proběhne ukázka letního biatlonu, v jednání je vystoupení břišních tanečnic a možná přijde i kouzelník či nějaké další překvapení…

Dětem bude rovněž k dispozici celá řada atrakcí od dětského koutku po trampolíny a skákací hrad. K zapůjčení budou šlapadla pro nejmenší, starší děti budou moci opět vyzkoušet moderní provazochodectví – slackline. Připraven bude oblíbený obří bublifuk a v jednání je tolik žádané malování na obličej.

V sektoru věnovaném záchrannému systému budou na dětské dotazy připraveni policisté – státní i městští, rovněž v minulém roce úspěšný Červený kříž a své umění výcviku psů předvedou kynologové. Na dobré cestě je ukázka techniky a dovedností hasičů mladoboleslavské automobilky. Ani mnichovohradišťští hasiči nezůstanou pozadu a představí dětem své veteránské vozy.

Novinkou letošního ročníku bude představení legendární dakarské liazky, která bude k vidění v sektoru motorizované techniky. Tam budou také v případě úspěšného jednání vystavena kromě hasičských veteránů i další vozidla z oblasti armády a zemědělství.

Nezbývá než se těšit na 4. červen, kdy bude ve 13 hodin v areálu Mnichovohradišťského sportovního klubu zahájen druhý ročník dětského dne, na který jste všichni srdečně zváni. Občerstvení včetně točené zmrzliny bude zajištěno.13041078_978783185546470_8786745443154871228_o